понеділок, 23 березня 2020 р.

ТОП 10: БІОГРАФІЇ, МЕМУАРИ


Одна з кращих українських книг про спорт присвячена зірці хокею Террі Савчуку. Канадець українського походження, якого мали назвати Тарасом, пройшов непростий шлях, перш ніж стати легендою світового спорту. 
Він долав хвороби, невдачі та відчай, аби досягти мрії. І досягнув!
                                               
Драматична історія життя та боротьби видатного українського письменника Василя Стуса.
Історія, в якій творчість йшла пліч-о-пліч зі стражданнями, а поезія вижила навіть в концтаборі. Сильна та пронизлива книга, по якій зняли не менш сильний фільм.
                                           
Ще одна історія успіху відомого спортсмена. Олександр Шовковський – легендарний голкіпер київського «Динамо», один з кращих воротарів Європи.
Людина, яка здолала безліч перешкод, перенесла складні травми, але ніколи не сходила зі свого шляху.
                                            
Щира книга про щиру людину, яка вчила нас шукати правду, радіти кожному дню та танцювати танець пінгвіна (страшно веселий).
Дізнайтесь більше про автора улюблених пісень та музиканта, про якого ми всі могли сказати «наш Кузьма».
                                           
Збірка автобіографічних оповідань людини, за яку молилась вся Україна. Перш ніж стати кінорежисером, сценаристом, письменником та активістом, Олег Сенцов пройшов складний шлях.
І вирішив відверто розповісти про нього читачам.
                                      
Фундаментальне дослідження наукової спадщини Шептицького. Людини, яка зналась не лише на богослов’ї, а й на політиці, економіці та міжнародних відносинах.
Саме митрополит віднайшов принцип двосторонньої користі, відомий сьогодні як “win-win”. Як він до нього дійшов? Читайте та дізнаєтесь!
                                      
Вони – це видатні українці, що творили історію та культуру нашої батьківщини.
Павло Загребельний, Роман Іваничук, Григір Тютюнник та десятки інших чоловіків, які не боялись протистояти радянській цензурі. Автор знав їх особисто і вирішив увіковічнити їх імена.
                                        
Сенсаційне видання, присвячене популярній телевізійній програмі. Її прибрали з ефіру, та свободу слова в автора ніхто не забере. Савік вирішив відверто розповісти, як робив програму, з якими політиками спілкувався та що про них думає.
А наостанок ділиться результатами всеукраїнського соціального експерименту. 
                                              
Життєпис поета, який не боявся бути нерадянським у радянські часи. Історія людини, яка пройшла через репресії та зневіру, але зуміла відстояти власні ідеали.
Біографічна сага, яка відкриє вам нового героя – українця, який стояв одразу по обидві сторони барикад.
                                     
Авантюрна історія про першого українського олігарха, написана його внуком. Мішель намагається осягнути бізнес-реалії України XIX-XX століття та зрозуміти секрет успіху свого багатого пращура. Який встиг побувати не тільки тогочасним вовком з Уолл-Стріт, але й державним діячем.

Джерело:https://grenka.ua/review-10-krashih-ukr-knyg

Немає коментарів:

Дописати коментар