середу, 6 травня 2020 р.

Чужу біду до себе прикладай

Щороку в світі народжується чимала кількість дітей - інвалідів. Різні вади, різні можливості батьків - та жага жити, в кожного з них, надзвичайно велика. Наперекір діагнозам лікарів встають на ноги, починають рухатись вперед та ЖИТИ досягаючи неймовірних вершин. Ми можемо не знати яких зусиль вони докладають, але бачимо результати яких досягають.
                                   

Франклін Делано Рузвельт:
Найвідоміший президент США, який у 1921 р. дуже важко захворів на поліомієліт.
Політик став інвалідом, втратив здатність вільно пересуватися. Однак він не змирився з хворобою і з усіх сил боровся з хворобою, але все ж опинився в інвалідному кріслі. Однак навіть це не завадило йому увійти в світову історію своїми заслугами.
Рузвельт завжди залишався тверезим і прагматичним політиком. Чотири рази переобирався на пост президента країни (що є рекордом в історії США) і займав його до самої смерті.

Хелен Адамс Келлер:
відома американська письменниця, викладач і політична активістка.
Вона стала першою сліпоглухою людиною, що здобула вищу освіту- ступінь бакалавра образотворчих мистецтв.
У віці 19 місяців їй діагностували «гостру закупорку судин шлуночків головного мозку». Ймовірно це був менінгіт з тяжкими ускладненнями, але це позбавило Гелен слуху і зору.
Келлер багато подорожувала, стала ініціатором заснування Американського союзу цивільних свобод, а ще затятим борцем за права трудящих і права жінок.

Луї Брайль:
французький тифлопедагог, талановитий музикант, викладач музики для сліпих.
В дитинстві випадково встромив собі в око шило. Найгірше, що інфекція поширилася на друге око. В три роки він повністю втратив зір. Розробив рельєфно-крапковий шрифт для сліпих, що
використовується і дотепер в усьому світі.
Першою книгою, що була надрукована за системою Брайля, була «Історія Франції» . Брайль розробив написання нот для сліпих. Був талановитим музикантом, викладав музику для сліпих.
Стівен Вільям Хокінг. Ця неймовірна людина всесвітньо відома, а перелік його нагород вас здивує.

Немає коментарів:

Дописати коментар