середу, 22 квітня 2020 р.

ТРІШКИ ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО КИЇВ!!!

Київ - дивовижне місто, в якому буквально на кожному кроці можна зустріти цікаві місця, і дізнатися багато нового. Пропонуємо вам дізнатися кілька цікавих фактів про столицю України, багато з яких, ми впевнені, вас здивують.

Найдовша протяжність вулиці в столиці належить Броварському проспекту. Його довжина просто феноменальна - цілих 14 кілометрів!

Ну і на противагу попередньому факту - найкоротша вулиця має довжину всього лише якихось 50 метрів, і це - розташований поруч з Арсенальної площею Інженерний провулок. У складі цієї вулички - всього-лише три будинки.

Найбільш давня вулиця столиці - Володимирська, її вік уже перевалив через тисячоліття!

Найширша київська вулиця - це, звичайно ж, Хрещатик. Щоб перейти її від одного будинку до іншого, вам доведеться подолати 75 метрів.


Найбільш вузький в місті - Георгіївський провулок, проїжджа частина якого має ширину 5,4 метри.

Найстаріше київське дерево - Дуб Вільгельма Крістера. За приблизними підрахунками, його вік коливається в діапазоні між 600 і 700 роками. Точно сказати важко, адже дізнатися точний вік дерева можна тільки по річним кільцям. Ну а побачити це диво природи можна на вулиці Осиповського.

Найбільше людей живе в Деснянському районі, тут 355 000 мешканців. Ну а найменше людей живе в Печерському районі - всього 139 000. Ну а найбільший житловий масив в місті - це Троєщина, в якій проживають 240 000 чоловік.

Метро Києва - одне з найстаріших в Європі. Найглибша станція в ньому - «Арсенальна». Щоб потрапити на неї, потрібно буде спуститися під землю на глибину 105 метрів! Ну а ну а честь називатися найкрасивішою станцією належить знаменитим «Золотим воротам». Ця станція входить в топ-10 найкрасивіших у всьому світі!


Найвища київська споруда розташована в старовинному районі Сирець. Це побудована ще в 1973 році телевежа, висота якої становить цілих 380 метрів!

Найвища точка столиці, по відношенню до річки Дніпро - це площа слави, розташована на висоті 200 метрів.

Ну а який найбільш популярний сувенір, який найчастіше везуть з Києва? Звичайно ж, це знаменитий київський торт! Ці ласощі почали виробляти ще в далекому 1956 році!

Найменший діючий храм в місті - церква Марії Магдалини. Вона розташована за адресою вулиця Володимирська 43, в маленькому дворику, в підвалі.

Найменший ліфт в Києві вміщує всього лише одну людину, і має площу якихось пів квадратного метра. Подивитися на нього можна на вулиці Прорізній, в 11 будинку. Ліфт був побудований ще в 50-х роках минулого століття на замовлення старого чиновника, якому було дуже важко підніматися вгору по сходах.


Найширша, і одночасно з цим найкоротша центральна вулиця в усій Європі - це знаменитий Хрещатик. Його ширина становить 75 метрів, а довжина - 1,3 кілометра.

Найвища будівля не тільки в Києві, а й у всій Україні - це житловий комплекс, розташований на Кловському узвозі. Його висота становить цілих 168 метрів.

Найбільш сухий в Києві житловий масив - Харківський, ну а самий вологий, в свою чергу - Виноградар.

Унікальний пам'ятник, аналогів якому немає у всьому світі, і той розташований в столиці. Це пам'ятник сміттєвозу, який був в 2004 році встановлено на знак вдячності за їхню працю всім працівникам санітарної очистки.

Найбільший навчальний заклад Києва - це «Київський політехнічний інститут». На сьогоднішній день в його стінах навчається понад 42 000 студентів, а загальна чисельність колективу - близько 50 000 чоловік!

Найбільш часто відвідуваний музей Києва - це Національний історико-культурний заповідник «Києво-Печерська Лавра». Щороку це місце відвідують більше одного мільйона туристів з усього світу.


Найдавніший пам'ятник в столиці України розташований неподалік від Набережного шосе, на схилах могутнього Дніпра. Це пам'ятник Магдебурзького права, або, як його ще часто називають - пам'ятник хрещенню Русі. Його автором був А.І.Меленський, а спорудили його в період з 1802 по 1808 роки.

Найбільш високий пам'ятник в столиці - знаменита «Батьківщина-мати». Ця монументальна скульптура знаходиться на території меморіального комплексу «Музей Великої Вітчизняної Війни», і побудована в 1981 році за проектом В.Бородія. Її висота становить цілих 102 метра, і вона входить в топ-5 найвищих скульптур у всьому світі!


Найбільше промислове підприємство Києва - це завод «Авіант», з конвеєрів якого виходять знамениті літаки «АН», які сьогодні борознять небесні простори на всіх континентах планети.

Хочете проїхатися по найдовшому транспортному маршрутом столиці? Тоді вам необхідно сідати на 12 трамвай. Протяжність його шляху становить понад 20 кілометрів, починаючи зі станції метро «Контрактова площа», і закінчуючи станцією Пуща-Водиця.

Ну а найкоротший, в свою чергу, транспортний маршрут столиці - це фунікулер, за яким можна проїхати 222 метра шляху.

Найбільший парк Києва - це розташований в Голосіївському районі парк імені Рильського. Він відкритий в 1958 році, а його площа просто вражає уяву - цілих 150 гектар!


Ну а найвищою довоєнною спорудою в СРСР і Російській імперії вважався розташований на вулиці Інститутській Будинок Гінзбурга. Це був перший «хмарочос» в Україні, який мав у висоту 60 метрів, або 12 поверхів. На жаль, був зруйнований в 1941 році, і сьогодні на його місці гордо височить готель «Україна».

Немає коментарів:

Дописати коментар