вівторок, 30 листопада 2021 р.

30 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ

1988 року американська Асоціація комп’ютерного обладнання оголосила 30 листопада Міжнародним днем захисту інформації (англ. Computer SecurityDay). Саме цього року було зафіксовано першу масову епідемію хробака, якого назвали за іменем його творця – Морріса.

День захисту інформації був створений для підвищення обізнаності та пропаганди найкращих практик комп'ютерної безпеки.

З тих пір в цей день проводяться заходи щодо захисту інформації.Протягом декількох років основною ідеєю всіх проведених заходів стало нагадування, що кожен користувач повинен особисто відповідати, забезпечувати і підтримувати захист інформаційних активів та ресурсів.

Як святкувати День комп'ютерної безпеки?

Найбільш очевидним способом було б зосередження на підсиленні безпеки вашого комп'ютера, пристроїв та даних, які ви маєте у хмарі.

Комп'ютерна безпека - це процес запобігання та виявлення несанкціонованого використання вашого комп'ютера. Заходи запобігання допоможуть вам припинити неавторизованим користувачам доступ до будь-якої частини вашої комп'ютерної системи. Виявлення допомагає визначити, чи хтось намагався втрутитися у вашу систему, якщо вони були успішними, і що вони могли зробити.

Захистить ваше обладнання:

Безпека починаються з захисту комп'ютерів. Встановіть набір безпеки (антивірус, антишпигун і брандмауер), який налаштовано на автоматичне оновлення. Оберігайте операційну систему, веб-браузер та інше програмне забезпечення, а також регулярно створюйте резервні копії комп'ютерних файлів.

Одним з найважливіших питань для безпеки в Інтернеті є наявність сильних паролів і постійне оновлення їх.Дивно, але "123456" та "пароль" залишаються двома найпопулярнішими паролями вже багато років.

Одна стратегія полягає в тому, щоб заміщати букви верхнього і нижнього регістра символами.

Переконайтеся, що ваш пароль довгий, складний та комбінований, в ньому присутні букви, цифри та символи. В ідеалі, ви повинні використовувати інший пароль для кожного онлайн-рахунку.


Email:

Перш ніж відкривати вкладення електронної пошти, переконайтеся, що ви знаєте джерело вкладеного файлу. Недостатньо, щоб пошта була за адресою, яку ви розпізнали. Вірус Меліси поширюється саме тому, що виникає з вкладення зі знайомоюадресою. Шкідливий код може бути присутнім у забавних або привабливих програмах.

Не розповсюджуйте особисту інформацію:

Будьте обережні щодо того, скільки особистої інформації ви надаєте на сайтах соціальних мереж. Чим більше інформації ви розміщуєте, тим легше для хакера чи когось іншого використовувати цю інформацію, щоб отримати доступ до ваших даних або вчиняти інші злочини.

Немає коментарів:

Дописати коментар