четвер, 11 листопада 2021 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЮЗАБІЛІТІ

Слово Usability в перекладі означає зручність в експлуатації.

Щорічно другого четверга листопада ми відзначаємо Всесвітній день юзабіліті (World Usability Day). Ідея свята належить одному з президентів Асоціації професіоналів Юзабіліті (Usability Professionals' Association) Елізабет Розенцвайг.

Заснований  у 2005 році, цей день став професійним святом, насамперед, дизайнерів, проектувальників та розробників інтерфейсів різноманітних гаджетів, веб- та мобільних додатків та взагалі всіх, хто прагне зробити інформаційні технології ближчими та зрозумілішими для користувачів.

Головним гаслом Всесвітнього дня юзабіліті стали слова "Зроби простіше!" А основним призначенням – підвищення обізнаності людей необхідність спрощення використання важливих для людства продуктів і послуг.
Сьогодні мало просто розробляти програми, сайти чи програми. Інформаційні технології мають полегшувати життя людей. Бути доступними, зручними та простими у використанні, задовольняти потреби не лише користувачів, а й бізнесу. При цьому за видимою простотою зазвичай ховається титанічна робота справжніх стратегів. Тих, хто, крім бездоганного художнього смаку, має креативне і аналітичне мислення, вміє продумувати завдання до дрібниць, а також передбачати поведінку користувачів. Дизайнери та розробники надають великого значення вивченню та проектування досвіду взаємодії (User Experience) на всіх етапах створення продукту.

Суть Всесвітнього дня Юзабіліті – звернення громадської уваги до необхідності підвищення простоти у використанні послугами та продуктами, які є необхідними та важливими для суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар