четвер, 25 листопада 2021 р.

ДЕНЬ ПОДЯКИ

25 листопада в США святкують День подяки. Це одне з найбільших та найпопулярніших національних американських свят, яке має релігійний підтекст. Офіційно в США почали святкувати День подяки 1789 року. Зазвичай свято припадає на останній четвер листопада. 2021 року це 25 листопада. Цей день американці завжди проводять в родинному колі. За обідом збираються всі члени сім’ї, щоб подякувати за дари, які були отримані протягом останнього року. Також День подяки святкують в Канаді. Але дата тут відрізняється і припадає на другий понеділок жовтня.
Незважаючи на те, що День подяки є національним святом США, відоме воно в усьому світі. Ідея свята виникла серед пілігримів, які прибули на територію сучасних Сполучених Штатів, щоб тут знайти нову долю. Тому День подяки був запроваджений на державному рівні і святкується до сьогодні. Традиційно на святковому столі повинна бути запечена індичка.

Цікавий факт – перший День подяки відбувся в 1621 році. Весною пілігрими, які зійшли на берег недалеко від сучасного міста Плімут (штат Массачусетс), заснували Плімутську колонію, але життя в них було важке. Індіанці прийшли на допомогу і навчили правильно обробляти землю і вирощувати притаманні цій місцевості культури. Завдяки місцевим жителям, пілігрими змогли не лише пережити перший рік на новому місці, але й зібрати рясний урожай. Тоді губернатор колонії Вільям Бердфорд влаштував свято, на яке запросив також індіанців. Це сталося саме на останній четвер листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар