вівторок, 21 квітня 2020 р.

ВОНИ СТВОРЮЮТЬ НАШУ ІСТОРІЮ! (частина 2)

Безсумнівно, Україна — земля, багата талантами. Безліч відомих всьому світові великих художників, композиторів, акторів, спортсменів, політиків, вчених народилися в Україні або в них є українське коріння

Макс Левчин
Співзасновник PayPal. Інформатик і підприємець родом з України. У 1991 році він переїхав до США зі своєю родиною в пошуках політичного притулку і осів у Чикаго, Іллінойс. PayPal Inc. вийшла на відкритий ринок у лютому 2002 р і потім була придбана eBay. У 2004 р Левчин запустивши стартап Slide, сервіс спільного використання медіафайлів для соціальних мереж MySpace і Facebook. У серпні 2010 р Google придбала компанію Slide за $ 182 млн.


Віталій та Володимир Кличко
Віталій Кличко, чинній чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версією WBC, володіє найвищим відсотком (95%) здобутих перемог нокаутом. Його молодший брат Володимир Кличко володіє титулом чемпіона світу з боксу у важкій вазі за версією IBF, WBO, IBO і журналу Ring Magazine.


Василь Вірастюк
У 2003 році він зайняв третє місце у змаганні «Найсильніша людина планети», а вже в 2004 р виграв титул найсильнішого.


Андрій Шевченко
Футболіст, який виступає за «Динамо Київ» і національну збірну в якості бомбардира. Він займає третє місце в списку кращих бомбардирів (63 голоти) в історії європейських турнірів після Філіппо Індзагі і Рауля. Серед найпрестижніших нагород Андрія — «Золотий м'яч» 2004 року (крім нього, цього призу удостоїлися українці Олег Блохін та Ігор Бєланов) і перемога в Лізі чемпіонів УЄФА (2003 р) у складі «Мілана».


Сергій Бубка
Відомий спортсмен зі стрибків з жердиною Бубка переміг на шести чемпіонатах світу IAAF, завоював олімпійське «золото» і 35 разів встановлював світові рекорди. Він — перший, хто стрибнув вище 6 метрів і єдиний, хто стрибнув вище 6.10 метрів.


Богдан Ступка
Найвідомішій український актор. Зіграв прежде 100 ролей у фільмах и больше 50 в театрі.


Олег Скрипка
Український музикант, вокаліст, композитор, лідер гурту «Воплі Відоплясова», художній керівник етнофестивалю «Країна мрій».


Юджин Мельник
Канадський бізнесмен українського походження, власник професійного хокейного клубу «Ottawa Senators», що грає в НХЛ. Колишній керуючий фармацевтичної компанії «Biovail Corporation» і колишній власник фірми «Trimel Corporation».


Борис Патон
Ім'я цього українця відоме далеко за межами України. Учений Борис Євгенович Патон народився у Києві 27 листопада 1918 року. Науковець працює у галузі металургії, технології металів, електрозварювання та матеріалознавства.

Немає коментарів:

Дописати коментар