четвер, 16 квітня 2020 р.

Великдень всіх нас на гостини просить...

Напередодні Великодня, ми, завжди, прикрашаємо свої домівки, очікуємо приходу гостей, зустрічей із родиною. Та, на превеликий жаль, саме цього року ми змушені залишатись вдома і святкувати в колі самих близьких, без виходу на вулицю, походу до храму.
Не знаючи та не відаючи про такий стан речей ми в бібліотеці заздалегідь підготували для Вас виставку нашої  народної майстрині Ганни Савенко, але подивитись її вживу можна буде після карантину Вже не перша її виставка проходить в стінах нашої бібліотеки, але ця особлива - святкова. На ній представлені як символічна крашанка, дряпанка і вишукана різблянка.  Вироби із шкаралупи яйця вимагать неабиякого вміння та терпіння, адже сам матеріал дуже крихкий. Коли дивитись на кожен виріб зблизька то не віриться, що це все зроблено руками,  наскільки витончені тонесенькі смужки матеріалу і які прекрасні візерунки знайшли відтворення на стінках курячих, качиних та гусячих яйцях.





Після виставки в нашій бібліотеці Анна Савенко буде презентувати свою творчість на виставці у Мюнхені. Тож творчих успіхів!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар